Основното им предназначение  е не само атракция, а и брегоукрепванеЧетири

...
Основното им предназначение  е не само атракция, а и брегоукрепванеЧетири
Коментари Харесай

4 изкуствени острова изграждат до Варна

Основното им предназначение  е освен атракция, а и брегоукрепване

Четири изкуствени острова с неповторим гребен канал сред тях ще бъдат построени в морето край Варна. Това е планувано в новия градоустройствен проект на морската ни столица, заяви регионалният шеф на града Стоян Пасев..По думите му, туризмът във Варна може да процъфти.

Основното предопределение на планувания остров до курорта " Св. Св. Константин и Елена " е освен атракция, а и брегоукрепване.  " Знаете, че нашето Черноморие много ерозира и за разлика от другите европейски страни, ние останахме единствената страна, която не се е справила с този проблем. Корозията и потребността от брегоукрепване е най-вече в Североизточна България, Варна и Добрич са най-засегнати от този проблем ", сподели Пасев.

Той показа, че концесионерите не престават да се оплакват, че плажната линия понижава в последните две години.  " Може да е с няколко метра, само че въпреки всичко морето яде от брега ", посочи регионалният на Варна. Една от функционалностите на новият остров ще бъде да задържи пясъка, а задачата е да може да се ситуира повече плажна линия на територията на комплекса.

Предвидената величина на острова е 19,4 кв. км. Идеята е там да бъдат направени и лодкостоянки по сходство на тези в Южна България, където бяха построени яхтени марини. Има план за още четири изкуствени острова в самото варненско езеро, подсети още Стоян Пасев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР